Groen maakt gelukkig

Over Donker Substrates

In samenwerking met BVB Landscaping produceert Donker Substrates hoogwaardige (BVB & eigen merk) substraten voor de openbare ruimte. Door de onderzoeksafdeling van BVB en een strikte kwaliteitsborging dragen we gezamenlijk bij aan een gezonde en toekomstbestendige leefomgeving en een optimale groeiplaats voor planten en bomen.

Wil je meer weten over deze samenwerking?

Donker Substrates medewerkers

Onze visie op bodembeheer

Vanuit Donker Substrates willen we, als partner van de natuur, het ecosysteem van de bodem in beginsel altijd herstellen. We beginnen met een uitgebreide analyse van de huidige situatie, kijken naar het gewenste eindbeeld en bepalen welke bodemaspecten daarvoor nodig zijn.

Aan de hand hiervan brengen we een advies uit op welke wijze we de bestaande bodem zodanig kunnen verbeteren dat de gewenste plannen kunnen worden gerealiseerd. 

Bodemadvies

Dit advies kan uiteenlopen van een eenvoudige bodemverbetering, het adviseren van specifieke voedingsstoffen tot het volledig vervangen van de grond met een nieuw substraat of soms helemaal geen interventies. Want hoe minder er in de bodem geroerd wordt hoe beter. Er zijn ook een aantal situaties waar een specifiek substraat de garantie kan geven voor een succesvolle groeiplaats. Denk hierbij aan daktuinsubstraten en substraten met fundatie-eigenschappen voor bomen in verharding.

Transport

We ontzorgen volledig op het gebied van transport. Samen bepalen we de locatie en het tijdstip van levering met onze Euro 6 vrachtauto’s. Op aanvraag kunnen de substraten worden verpakt in Big Bags voor het leveren op lastig bereikbare locaties. Daarnaast kan er ook voor worden gekozen de substraten op te halen met eigen transport.

BVB Landscaping Partnership

BVB Landscaping heeft een samenwerkingsverband met Donker Substrates voor de levering van BVB substraten in het noorden en noordwesten van het land. Op de productielocatie in Sneek worden BVB substraten geproduceerd volgens de kwaliteitsnormen die de klant van ons gewend is. Zo kunnen alle klanten in Nederland dezelfde, uniforme kwaliteitssubstraten voor het openbaar groen krijgen.

BVB landscaping donker substrates samenwerking

Ideeën uitwisselen

Wil je met een adviseur van Donker brainstormen over toepasbare substraten voor jouw terrein? We voorzien je graag van ideeën en adviezen. Laat hieronder je gegevens achter!

 

Omhoog