Groen maakt gelukkig

Beukengrond

Wil je indrukwekkende en gezonde groene ruimtes creëren? Gebruik dan onze beukengrond, een speciaal samengestelde mix vol natuurlijke mineralen en organische stoffen die jouw beuken nodig hebben om te groeien. Het houdt het vocht goed vast terwijl het toch voldoende lucht doorlaat, wat essentieel is voor de optimale gezondheid en het uiterlijk van beukenbomen- en hagen.

 

Beukengrond nodig voor jouw groenproject?

Contact opnemen

Chatten
Stel je vraag - linksonder

Bellen
Bereikbaar via 0515 - 41 73 25 

Mailen
Bereikbaar via ons contactformulier

 

 

 

Eigenschappen

Onze DS Beukengrond is een grondsoort met specifieke eigenschappen door de invloed van de beukenboom. De bladeren van de beuk, die in de herfst vallen, vormen een dikke humuslaag die de grond voedt. Uniek aan onze beukengrond is dat er mycorrhizaeschimmels aan zijn toegevoegd, waarmee beukenwortels in symbiose leven. Deze bodem heeft ook een goede vochthoudende capaciteit en bevat veel organisch materiaal. Bovendien is de grond vaak goed doorgelucht, wat een gevolg is van het diepe en uitgestrekte wortelstelsel van de beuk. Onze beukengrond is ideaal voor veel schaduwminnende planten.

  • Verrijkt met soort specifieke bodemschimmels
  • Goede zuurstofvoorziening en waterbergingscapaciteit
  • Circulair product door toepassing van Keurcompost als grondstof

Ons Beukengrond substraat

Ideeën uitwisselen

Wil je met een adviseur van Donker brainstormen over toepasbare substraten voor jouw terrein? We voorzien je graag van ideeën en adviezen. Laat hieronder je gegevens achter!

 

Omhoog