Groen maakt gelukkig

Waterinfiltratie

Sta je voor de uitdaging om stedelijke ruimtes aan te passen aan klimaatverandering en extreem weer? De sleutel kan liggen in slim waterbeheer in openbare groene ruimtes. Door het juiste substraat te gebruiken, kun je deze ruimtes transformeren tot klimaatbestendige oases die zowel hevige regenbuien als hitte en droogte aankunnen.

Substraat voor waterinfiltratie en waterretentie

Wij specialiseren ons in het aanbieden van op maat gemaakte substraten voor waterretentiesystemen op parkeer- en groendaken. In samenwerking met BVB Landscaping realiseren we ook een waterinfiltratie concept, genaamd Citykross, dat is aangepast aan het klimaat, ideaal voor ondergrondse groeiplaatsen.

Een groeiplaats van Citykross biedt een veelzijdige oplossing voor uitdagingen als wateroverlast, hittestress en de complexe groeiomstandigheden van flora. Het unieke Citykross-systeem combineert gesteente, een voedingssubstraat om een omgeving te creëren die efficiënt regenwater opvangt. Deze opzet zorgt voor waterinfiltratie in de nabije omgeving en behoudt tegelijkertijd voldoende vocht voor periodes van droogte.

  • Onze substraten zijn geschikt voor waterretentiesystemen op parkeerdaken of groendaken
  • Slim watermanagement

Toepassingen

Zoek je naar betrouwbare substraattoepassingen voor jouw bouw- of landschapsprojecten? Wij produceren, in samenwerking met BVB Landscaping, perfecte bodemoplossingen voor groene parkeerplaatsen, daktuinen, stadparken en nog veel meer.

Ideeën uitwisselen

Wil je met een adviseur van Donker brainstormen over toepasbare substraten voor jouw terrein? We voorzien je graag van ideeën en adviezen. Laat hieronder je gegevens achter!

 

Omhoog