Groen maakt gelukkig

Groene Parkeerplaatsen

Wil je een parkeerplaats die niet alleen functioneel is, maar ook groen en milieuvriendelijk? Groene parkeerplaatsen zijn de oplossing. Met speciale substraten die de groei van gras en andere planten ondersteunen zonder in te boeten aan sterkte voor voertuigen, kun je het perfecte evenwicht bereiken. Het juiste substraat, afgestemd op lokale bodemcondities, klimaat en plantensoorten, zorgt ervoor dat jouw groene parkeerplaats een succes wordt.

Substraat groene parkeerplaatsen

Groene parkeerplaats substraten maken de transformatie van traditionele parkeervakken naar groene parkeervakken mogelijk. Ze zijn specifiek ontworpen om het gewicht van voertuigen te dragen, terwijl ze tegelijkertijd een gezonde groei van gras en andere planten mogelijk maken. Hiermee kun je de esthetiek van een parkeerplaats verbeteren en tegelijkertijd bijdragen aan een betere omgeving.

Met onze Urbangrastegelsubstraat kunnen je grastegels in een parkeerplaats integreren. Deze innovatieve oplossing stelt bedrijven in staat om groene, aantrekkelijke parkeerplaatsen te creëren die de waterafvoer verbeteren, de biodiversiteit verhogen en het warmte-eiland effect verminderen.

Funderingssubstraat

Gemiddeld belastbare groene parkeerplaatsen worden aangelegd met BVB Urban Grastelgelfundatie 60-40. Bij een zwaar belastbare parkeerplaats voor bussen en vrachtverkeer wordt de fundering opgebouwd met 25 cm Urban Grastegelfundatie 70-45, met daarop 5 cm Urban Grastegelfundatie 60-40 als vlijlaag. Hierdoor kunnen de grastegels snel en vlak gelegd worden.

De draagkracht van Urban Grastegelfundatie is vergelijkbaar met een puinfundatie. Tevens biedt het voeding, water en ruimte voor wortels. Bij overvloedige regenval is de opbouw in staat het overtollige water af te voeren naar de onderliggende bodem, vanwaar het in de ondergrond infiltreert.

  • Voorkomt plasvorming en dichtslibben
  • Inclusief natuurlijke opstartbemesting
  • Doormenging met graszaad mogelijk
  • Biedt voeding, water en ruimte voor wortels

Toepassingen

Zoek je naar betrouwbare substraattoepassingen voor jouw bouw- of landschapsprojecten? Wij produceren, in samenwerking met BVB Landscaping, perfecte bodemoplossingen voor groene parkeerplaatsen, daktuinen, stadparken en nog veel meer.

Ideeën uitwisselen

Wil je met een adviseur van Donker brainstormen over toepasbare substraten voor jouw terrein? We voorzien je graag van ideeën en adviezen. Laat hieronder je gegevens achter!

 

Omhoog