Groen maakt gelukkig

Groeiplaatsen open grond

Wil je een natuurlijke omgeving creëren waar planten, bomen en struiken kunnen bloeien en bijdragen aan de biodiversiteit? Substraat voor open grond is de oplossing. Het voorzien van de groeiplaatsen met onze voedingsrijke en structuurvolle bomengrond zorgt voor optimale groeiomstandigheden. Deze aangelegde openbare ruimtes dragen niet alleen bij aan een rijke biodiversiteit, maar helpen ook de luchtkwaliteit te verbeteren, het hitte-eiland effect te verminderen en wateroverlast te beheersen.

 

Substraat nodig voor jouw groenproject?

Substraat voor park en plantsoen

Voor plantsoenen, parken, borders en andere open grond situaties zijn er diverse substraatproducten, zoals UrbanSubstraat, Gazonsubstraat en GreentoColour substraat. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de grillen van een stedelijke omgeving te weerstaan.

 

Substraat voor vaste planten

Voor vaste planten in het openbaar groen werkt Donker Substrates met GreentoColour producten van Griffioen. De productserie bestaat uit GreentoColour BasisDrain en Buffer, allen geschikt voor andere toepassingen. Zo heeft GreentoColour Buffer een aanzienlijk hoger leem- en lutumaandeel, waardoor het meer water en voeding kan vasthouden dan andere producten. Een zeer belangrijke eigenschap in ons huidige, steeds grilliger wordende klimaat.

 

Substraat voor plantvakken en boomspiegels

Als plantvakken en boomspiegels betreden worden, wordt de grond in elkaar gedrukt en verdicht deze. Door gebrek aan lucht, vocht en bodemactiviteit wordt de groeiplaats minder geschikt voor bomengroei en onderbeplanting. Om dit te voorkomen, kan UrbanSubstraat structuur en stabiliteit brengen.

  • Voor plantsoenen, parken, borders en andere open grond
  • Voor vaste planten in het openbaar groen
  • Voor het opwaarderen van gebiedseigen grond
  • Om de grillen van een stedelijke omgeving te weerstaan

Toepassingen

Zoek je naar betrouwbare substraattoepassingen voor jouw bouw- of landschapsprojecten? Wij produceren, in samenwerking met BVB Landscaping, perfecte bodemoplossingen voor groene parkeerplaatsen, daktuinen, stadparken en nog veel meer.

Ideeën uitwisselen

Wil je met een adviseur van Donker brainstormen over toepasbare substraten voor jouw terrein? We voorzien je graag van ideeën en adviezen. Laat hieronder je gegevens achter!

 

Omhoog